Tupakan hajun poistaminen

Tupakan aiheuttamien hajuhaittojen ja pinttymien poistaminen voi olla työlästä. Meillä Optimasiivouksessa on kokemusta haastavienkin kohteiden hajuhaittojen poistamisesta. Käytössämme on alan tehokkaimmat pesuvälineet ja -laitteet hajujen poistoon sekä ammattitaito näiden käyttämiseen.

Pinnat kuin tervalla sivellyt…

Tupakanhajun haistaa jo kaukaa. Hajun lisäksi tupakka voi aiheuttaa kellastumia ja rumia jälkiä asunnon, kalusteiden tai huonekalujen pintoihin. Tupakoitsija itse ei ongelmaa välttämättä huomaa, mutta tupakoimaton sitäkin herkemmin. Tupakanhaju tarttuu erilaisiin pintoihin ja materiaaleihin, kuten muovilattiaan, seiniin, kattopintoihin, tapetteihin, tekstiileihin, kalusteisiin tai vaikkapa takan tiilipintaan. Vahva nikotiinin haju tunkeutuu joka paikkaan ja puskee läpi mistä vain, kuten vaatekaapista, pistorasioista, kaappien takaa, lasipinnoilta tai ilmastointihormeista. Kerros- tai rivitaloissa tupakan haju saattaa kulkeutua asuntoon myös naapurihuoneistosta, esimerkiksi parvekkeen tai tuuletusikkunoiden kautta. 

”Hyi mikä tupakanhaju!” 

Vaikka tänä päivänä tupakointi on kielletty monissa julkisissa tiloissa ja yhä harvempi polttaa kotonaan, ongelmaan törmää usein esimerkiksi asuntonäytöissä. Hajuongelmia voi esiintyä niin vanhoissa kuin uudemmissakin vuokra- ja omistusasunnoissa, riippuen sisällä tupakoinnin määrästä ja kestosta. Entisten asukkaiden jäljiltä asuntoon pinttynyt tupakanhaju on epämiellyttävää kaikille. Haju haittaa sekä asumista että hidastaa asunnon myyntiä. Uutta kotia etsivät tuskin innostuvat asunnossa voimakkaasti leijailevasta ”röökin” hajusta tai nikotiinin ja noen kellastamista pinnoista – etenkään jos suunnitteilla ei ole mittavaa remonttia tai edes pientä pintaremonttia! Tilojen tuulettamisesta on iloa vain hetkeksi, varsinaista hajuongelmaa se ei lopullisesti poista. 

Tupakkapesu tai otsonointi avuksi

Tupakan haju on vaikeasti poistettava erityisesti sellaisista tiloista, joissa on tupakoitu pitkään. Tupakanhajun poistamiseen ei onneksi tarvita kalliita remontteja tai pintojen uusimista, vaan monissa tapauksissa siivous- ja puhdistusalan ammattilaisen tekemä tupakkapesu riittää. Oikeilla puhdistusmenetelmillä ja -aineilla saa puhdasta jälkeä tehokkaasti ja turvallisesti aikaan. Optimasiivous tarjoaa ratkaisuksi otsonointia, jos tupakoinnin aiheuttamat hajuhaitat tai terva- ja nikotiinijäämät eli pinttymät ovat erityisen vaikeita.  Lue lisää otsonointipalveluistamme

Puhdasta viihtyisyyttä

Hajuton ja puhdas koti on viihtyisä, turvallinen ja terveellinen asua ja elää – myös ilo esitellä ja myydä tuleville asukkaille. Pintaremontointi, kuten maalaus tai tapetointi, on aina järkevämpää tehdä hajuttomille ja puhtaille pinnoille. Herkkänenäisinkään ei tunnista tupakanhajua, koska sitä ei enää puhdistuksen jälkeen ole, luvataan Optimasiivouksessa. 

Tupakan pilaamien pintojen ylimaalaus

Tupakan jättämät hajut ja tervan kellastamat pinnat eivät aina täydellisesti puhdistu pelkällä pesulla. Teemme myös tupakan turmelemien seinien ja kattojen maalausta. Tähän käyttöön soveltuvalla erikoismaalilla saadaan piiloon sekä hajut että kellastuminen. Kauttamme saa myös tämän maalauspalvelun.

Jos sinulla on tila, joka haisee pahalta tai jonka seinät ja katto ovat liasta kellertävät, ota meihin yhteyttä – apua on saatavilla!