Otsonointi on turvallinen tapa poistaa pahaa hajua

Onko asunnossasi tai toimitiloissasi hajuhaitta? Otsonointi on turvallinen, tehokas ja nopea tapa poistaa pahaa hajua ja allergian aiheuttajia. Tällaisia hajuja ja haittoja aiheuttavat mm. home, tupakointi, eläimet, viemärit – ja moni muu ei-toivottu asia.

Mihin otsoni auttaa?

Otsonilla voidaan poistaa hajua monenlaisista kohteista: asunnoista, veneistä, asuntovaunuista, toimitiloista, varastoista jne. Otsoni on turvallinen ja ekologinen vaihtoehto, eikä sen käyttö aiheuta haitallisia kemikaalijäämiä.

Otsoni tehoaa eloperäisiin yhdisteiden hajuihin. Mm. maalit, liuottimet ja parfyymit voivat sisältää epäorgaanisia ainesosia, joiden jättämiä hajuja ei saada poistettua otsonin avulla.

Otsoni häviää itsestään nopeasti, sillä sen puoliintumisaika on noin puoli tuntia. Otsonoinnin jälkeen tila on siis yleensä melko nopeasti käyttökuntoinen. Suosittelemme kuitenkin noin vuorokauden varoaikaa ennen tilojen käyttöönottoa.

Kuinka kauan käsittely kestää?

Käsittelyaika riippuu käsiteltävän tilan koosta ja hajuongelmien syystä. Nopeimmillaan käsittely hoituu alle vuorokaudessa, mutta yleensä aikaa on syytä varata 2 – 4 päivää.

Vaikka käsittely on turvallista eikä jätä jälkiä, on otsoni hengitettynä vaarallista. Niinpä käsiteltävät tilat pitää tyhjentää ihmisistä, eläimistä ja huonekasveista. Myös käyttö ympäristössä, jossa on palavia nesteitä, on vaarallista.

Ota yhteyttä Optimasiivoukseen, jos haluat päästä eroon ikävästä hajusta – hoidamme asian huolellisesti, turvallisesti ja ammattitaidolla!

Ennen ja jälkeen otsonoinnin

Ennen otsonointia

Ennen otsonointia asunto on syytä tyhjentää kaikista elintarvikkeista ja kasveista. Jos asunnossa on paljon näkyvää likaa, siivotaan asunto perusteellisesti ennen otsonointia.

Tiivistämme asunnon ennen otsonoinnin aloitusta. Suljemme tai teippaamme ilmastointikanavat, postilaatikon ja ovenkarmit, jotta otsoni ei leviäisi muihin huoneistoihin tai rappukäytävään.

Otsonoinnin jälkeen

Tuuletamme asunnon huolellisesti, jonka jälkeen tehdään kevyt kosteapyyhintä, jolla poistetaan otsonoinnista syntynyt pöly. Otsonoinnin jälkeen suositellaan odottamaan 1vrk, ennen kuin tila otetaan käyttöön.

Huomioitavaa

Otsoni ei poista mahdollisesti rakenteiden sisään päässeitä homeitiöitä tai hajuja, pilaantuneet materiaalit on aina uusittava.