Allergiasiivous

Allergia on painajainen melkein miljoonalle suomalaiselle, jotka kärsivät pahoista oireista. Jokainen allergikko haluaisi varmasti päästä eroon pelosta, kun on muuttamassa uuteen asuntoon. Onko edellisellä asukkaalla ollut koira tai kissa? Vaikka asunto olisi siivottu kunnolla ennen luovutusta, ei tavallinen siivous välttämättä poista kaikkia karvoja ja hilsettä. Tällöin asuntoon kannattaa tehdä allergiasiivous, jotta pääsee muuttamaan uuteen kotiin turvallisin mielin.

Mikä on allergiasiivous?

Allergiasiivouksessa käymme koko asunnon ensin läpi hepa-imurilla, joka toisin kuin tavalliset imurit, ei päästä ollenkaan hilse-, ja pölyhiukkasia takaisin ilmaan. Imuroimme kaikki jalkalistat, patterien taustat, ilmastointikanavat, hellan taustan ja jääkaapin. Varsinkin kissatalouksissa kissankarvat leviävät usein koko asuntoon, jopa uuniin ja pakastelokeroihin. Käymme myös kaikki seinäpinnat läpi staattisella mikrokuitumopilla.

Kun näkyvät karvat ja hilse on saatu poistettua, saattaa jäljelle silti olla jäänyt näkymättömiä hiukkasia, jotka varsinkin pahasti allergisille saattavat vielä aiheuttaa oireita. Käymmekin vielä koko asunnon kaappien kaikki ulko-, ja sisäpinnat, sekä kosketuspinnat läpi allergiapesuaineella kosteapyyhkimällä kertakäyttöliinoilla.

Usein märkätiloissa on sijainnut lemmikin vessa, sekä niitä on ruokittu ja pesty siellä, joten kaakeleissa saattaa olla pinttynyttä virtsaa. Tehopesemme märkätilat erityisen hyvin, harjaamme kaikki saumat ja puhdistamme lattiakaivon.

Allergiasiivouksen jälkeen

Usein huolellinen siivous riittää allergiaoireiden estämiseksi, mutta mikäli asunnossa on vahvoja hajuhaittoja, tai asiakas haluaa varmistua siitä, että myös kaikki ilmassa olevat mikrobit, mahdolliset bakteerit ja virukset saadaan poistettua, saattaa otsonointi olla tarpeen. Otsonointia käytetään laajasti myös mm. kalman hajun poistamasen, tupakan hajun poistamiseen ja muiden pinttyneiden hajujen poistoon.

Mitä allergiasiivous maksaa?

Monilla ihmisillä saattaa olla käsitys, että allergiasiivous maksaa mansikoita. Totta on, että allergiasiivouksessa käytettävät menetelmät ovat tavallista siivousta työläämpiä ja hitaampia, mutta me Optimasiivouksessa olemme sitä mieltä, ettei sen silti tarvitse maksaa tuhansia. Allergiasiivouksen hinta Helsinki-Vantaa-Espoo-alueella on meillä 42 € / tunti. Meiltä siivouksen saa aina nopeasti ja joustavasti.

Lemmikkikoti ei sovi kaikille!

Tämän päivän kodeissa asuu yhä useammin myös lemmikki: kissa, koira, marsu tai vaikkapa kani. Toiselle rakas lemmikki on toisen terveydelle haitaksi – tästä syystä allergiasiivoukselle tulee usein tarvetta asunnon oston tai vuokrauksen yhteydessä. Uusi omistaja tai vuokralainen miettii onko edellisellä asukkaalla ollut lemmikkejä ja aiheuttaako tämä haittaa omalle terveydelle ja hyvinvoinnille.

Allergikolle ei riitä, että koiran tai kissan irtokarvat on imuroitu pois, vaan kotieläimestä irronnut hilse eli kuollut ihokudos on saatava pois kaikilta asunnon pinnoilta. Asuntoihin keräytyvä pöly kerää hilsettä erityisen tehokkaasti. Kissanhiekkalaatikko, kissan käymälä, on usein kodin märkätiloissa, tai kissa on löytänyt oman lempipaikan saunan lauteiden alta. Myös kotieläimen haju on saattanut imeytyä asunnon tapetteihin ja muihin pintoihin. Allergikko reagoi epäpuhtauksiin aivasteluna, nenän tukkoisuutena, hengityksen vaikeutumisena tai esimerkiksi iho-oireina.

Ammattilaisen jälki on putipuhdas

Allergiasiivouksessa poistetaan kotieläimestä irronneet karvat, hilse, hajut, lika ja tassujen jäljet kaikilta pinnoilta. Siivousalan ammattilaisemme puhdistavat pinnat huolellisesti lattiasta kattoon. Puhdasta jälkeä syntyy, vaikka lemmikki olisi oleskellut tiloissa vuosia tai jopa vuosikymmeniä. Siivouksen jälkeen tiloissa oleskelu on kaikille turvallista ja helppoa.

Siivouksen aikana asunnosta poistetaan kaikki allergiaoireita aiheuttavat tekijät. Puhdistuksessa käytetään apuna höyryä, jolla lika irtoaa tehokkaasti ja turvallisesti ahtaimmistakin paikoista, kuten pattereiden välistä tai kaakeleiden saumoista. Mikäli asunnossa on haitallisia ja epämiellyttäviä hajuja enemmänkin, tarvitaan otsonointia. Se tuhoaa hajuhaittojen lisäksi home- ja hiivasieniä sekä bakteereja ja viruksia. Otsonoinnin suorittaa turvallisuussyistä aina ammattilainen. Tilaamalla Optimasiivoukselta puhdistuspalvelut varmistat terveellisen kodin tai vaikkapa toimitilan!

Flunssakausi ja tartunnat huolena?

Flunssa ja tarttuvat epidemiat ovat jokavuotinen riesa. Suurin osa niistä tarttuu vain lähietäisyydeltä, mutta virus voi tarttua välillisesti myös erilaisilta kosketuspinnoilta, esimerkiksi ovenkahvasta tai valonkatkaisijasta. Tartuntoja levittäviä mikrobeja elää itse asiassa kaikilla pinnoilla, osa niistä pysyy hengissä jopa kaksi viikkoa. Käsihygienian ja fyysisen kosketuksen välttäminen ovat parhaita keinoja ehkäistä tautien leviäminen – myös ympäristön huolellinen ja toistuva siivoaminen on todettu tehokkaaksi.

Taudit leviävät erityisen herkästi tiloissa, joissa on paljon ihmisiä. Optimasiivouksen ammattilaiset tuottavat puhtautta mm. toimistoihin, myymälöihin ja julkitiloihin, jotta epidemioilta säästyttäisiin. Puhdistamme myös silmälle näkymättömän mikrobilian. On tärkeää, ettei likaa ja mikrobeja vain siirretä paikasta toiseen, vaan ne puhdistetaan kosketuspinnoilta tehokkaasti. Optimasiivouksen ammattilaiset huolehtivat myös omasta käsihygieniastaan ja puhtaiden suojakäsineiden käytöstä niin tilojen käyttäjien kuin oman terveytensäkin vuoksi.